Sunday, February 26, 2012

Dengan blog RM 1 Juta

Post sebelum ni aku ada kongsikan cerita macam mana nak capai RM 1 juta dalam Setahun. Itu kalau kita jual baranglah. Sekarang ni kita kita cerita macam mana nak buat duit RM 1000, 000 dengan blog. Kata orang, targert mesti ada. Baru jelas arah tuju hidup kita..Blog akan hidup jika ada pengunjung. ok, sekarang ni kita buat pengiraan seperti sebelumnya.Bezanya kita kena target pembaca blog kita yang klik iklan nuffnang.


Langkah pertama: selalunya purata komisen iklan nuffnang = RM 0.20

RM 1000,000/RM 0.20 = 5000,000 orang klik iklan.

Langkah ke-2: Targert utk capai RM 1 juta. Contoh 2 tahun atau 3 tahun

5000,000 org/24 bulan = 208,333 orang

Langkah ke-3 : dalam sebulan ada 4 minggu

208,333/4 = 52083 orang dalam seminggu

langkah ke - 4 : targert pelawat dalam sehari

52083/7 hari : 7440 orang..

jadi target untuk blog kita 7440 orang sehari..Tak susah pun nak buat 1 juta dengan blog.Yang penting kita kena fikirlah bagaimana cara nak dapat RM 1000,000 dengan blog.Ni untuk orang yang tak minat nak jual baranglah..


Nak jadi menarik blog kita, sentiasa update selalu dan pastikan post kita akan sentiasa dicari sepanjang masa. Pada masa yang sama nilai komisen setiap iklan yang diapaprkan dalam blog kita akan sentiasa meningkat setiap kali blog kita menerima pengunjung yang ramai. Tak caye cubalah dulu..Dah dapat lebih dari 20 sen boleh lah share...yang baik kita share, yang aibkan orang kita simpan.

3 comments:

  1. RM1 juta dari blog, satu idea menarik dan mencabar.. aku pun nak pasang niat nak buat jugak la

    ReplyDelete
  2. mesti..azam kena baik punyer...xkan nak dapat RM10 jer dgn blog yer tak...

    ReplyDelete
  3. muahahahaha sy pnye baru berape sen tp campur gan ads lain kire bolehla

    ReplyDelete

Click Ad3